Projectteam

Voor het project Ontmoetingsverhalen Emmerhout gingen we op zoek naar verhalen over plekken in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten of ontmoet hebben. Veel wijkbewoners hebben hun verhaal met ons gedeeld. We brachten heel wat uren luisterend bij mensen thuis door. Overal werden we warm ontvangen, met verse koffie en vaak iets lekkers erbij.

De verhalen en plekken regen we aan elkaar tot twee wandelroutes door de wijk. Onderweg kunt u de verhalen beluisteren via de app of lezen in een boekje. Wat gebeurde er, wie ontmoet(t)en elkaar hier, wat deden ze? Er komt van alles voorbij, van de oorlog tot de storm, van het noodwinkelcentrum tot het ‘Gat van Jansen’, van het Zandmeertje tot wonen in De Schans (en nog veel meer).

De persoonlijke herinneringen vormen samen een verhaal van Emmerhout, door de ogen van de wijkbewoners.

Emmerhout_OV_WIREOA5

Naast de geschreven en gesproken versie van de verhalen, hebben de deelnemers hun verhaal ook creatief verbeeld tijdens een aantal workshops. De fraaie kunstwerkjes die dit opleverde, staan in dit boekje afgebeeld.

Het leven krijgt betekenis door ontmoetingen met anderen. Na Schoonebeek hebben we nu ook in Emmerhout herinneringen vastgelegd en nieuwe ontmoetingen en verhalen mogelijk gemaakt. Het was een bijzondere manier om deze mooie wijk te leren kennen.

Ellen Kroeze en Elke Beekman

Ellen Kroeze is kunstenaar, kartrekker, workshopleider en spin in ’t web voor het project Ontmoetingsverhalen Emmerhout. Elke Beekman is tekstschrijver en legde de verhalen van de mensen vast.