Routepunt — 2

‘Ik moet d’r uut!’

In 1989 breidde Lammert Popping zijn sportschool in hartje Emmerhout uit met een zwembad. Hele generaties leerden er zwemmen. Zoon Michel en zijn (toen nog) vriendin Simone werkten mee in het bedrijf. 

In 1992 kreeg Michel een ernstig auto-ongeluk. “Dankzij zijn enorme doorzettingsvermogen en de dagelijkse trainingen van zijn vader kwam hij er weer bovenop”, zegt Simone. “Niet opgeven, doorgaan en positief blijven. Dat hoort wel een beetje bij ons, ja. Altijd vooruitkijken. Het heeft hem ook heel sterk gemaakt.”

In 2005 gaf Lammert het stokje over aan Michel en Simone. Twee jaar later overleed hij heel onverwacht. “Hij was pas 61 jaar en ineens weg. Het was heel moeilijk voor Michel en ook voor ons. Maar we gingen door, altijd maar door”, vertelt Simone. Het bedrijf groeide uit zijn jasje in Emmerhout en in 2012 hakten Michel en Simone de knoop door. Ze verhuisden naar het Waanderveld. Veel trouwe klanten gingen mee. Een van hen was Rie.

Popping Emmerhout

“Mijn man was hartpatiënt”, vertelt Rie. “Op aanraden van vrienden van ons gingen we naar Popping om te zwemmen. Ik was bang, want als kind ben ik een keer in het water gevallen. Het voorwiel van mijn fiets bleef in de rail van de brug hangen. Ik gleed zo onder brugleuning door het water in, alles werd zwart. Ik kon niet zwemmen, een schipper heeft me gered.”

Toen Rie de eerste keer bij Popping in het water lag, sloeg de paniek toe. “Ik moet d’r uut!”, riep ze. Maar Simone stuurde haar direct het water weer in. “Toen heb ik een paar weken aan haar nek gehangen”, vertelt Rie. “Simone liet me pas los toen ik het alleen durfde.” Na het overlijden van haar man wilde Rie een paar keer stoppen. “Maar Simone zei: als je er niet bent, komen we je halen, hoor!”

Nu is Rie 87 jaar en zwemt ze al 26 jaar met veel plezier bij Popping. “Het is altijd gezellig, je ontmoet andere mensen en werkt aan je conditie. Ik woon gelukkig nog zelfstandig thuis en dat houd ik graag zo. Ik wil zo lang mogelijk in de benen blijven.”

Popping Emmerhout