Mixed media workshops

Naast het verzamelen en vastleggen van de verhalen, gingen de vertellers ook creatief aan de slag. Onder begeleiding van kunstenaars Ellen Kroeze en Dick Lubbersen verbeeldden een aantal van hen hun eigen verhaal in de vorm van een kunstwerk.

De basis was een foto die te maken had met het verhaal. Daarnaast gebruikten de deelnemers onder andere verf, kwasten, rollers, sjablonen en stempels. Ervaring op creatief gebied was niet vereist. Toch hadden sommige deelnemers van tevoren zo hun twijfels over het eindresultaat. “Ik ben helemaal niet creatief!”, is een zin die we ook in Emmerhout vaak hoorden. Volstrekt onterecht, zo bleek ook hier, want deze mixed-media-techniek leverde fantastische kunstwerken op.

Nieuwe ontmoetingen
Naast creatieve en gezellige bijeenkomsten, leidden de workshops ook tot ontmoetingen en verbindingen tussen de deelnemers. Lang niet iedereen kende elkaars verhaal. De schilderijen vormden zo aanleiding voor levendige gesprekken over vroeger en nu. Ook op deze manier zijn verhalen gedeeld en kwamen ontmoetingen tot stand.