Projectteam

Voor het project Ontmoetingsverhalen in Schoonebeek gingen we op zoek naar verhalen over plekken in en om het dorp waar mensen elkaar ontmoeten of ontmoet hebben. Veel Schoonebeekers waren bereid om hun verhaal met ons te delen. We hebben heel wat uren luisterend bij mensen thuis doorgebracht.

De verhalen en bijbehorende plekken hebben we aan elkaar geregen tot een mooie en afwisselende route in en om Schoonebeek die je kunt wandelen of (duo-)fietsen. Onderweg kun je de verhalen beluisteren via de app of lezen in een boekje. Wat gebeurde er, wie ontmoetten elkaar hier, wat deden ze? De persoonlijke herinnering koppelen we aan de historie van de plek, waarbij we ook steeds een bruggetje slaan naar het heden. Zo vervlechten we de verhalen van vroeger weer met het heden en delen we ze met een groter publiek. Een bijzondere manier om dit fraaie dorp en de mooie omgeving te leren kennen!

We zijn overal warm ontvangen, met verse koffie en altijd iets lekkers erbij.

8

Naast de geschreven en gesproken versie van de verhalen, hebben de deelnemers hun verhaal ook creatief verbeeld tijdens een aantal workshops. De fraaie kunstwerkjes die dit opleverde, zijn te zien in ’t Aole Gemientehoes. Als u de verhalen gehoord of gelezen heeft, moet u maar eens kijken of u ze herkent.

Het leven krijgt betekenis door ontmoetingen met anderen. Met dit project hebben we verhalen vastgelegd en nieuwe ontmoetingen en verhalen mogelijk gemaakt. Na Schoonebeek gaan we nieuwe Ontmoetingsverhalen verzamelen. In de Emmense wijken Angelslo en Emmerhout zijn de eerste contacten al gelegd.

Ellen Kroeze en Elke Beekman

Ellen Kroeze is kunstenaar, kartrekker, workshopleider en spin in ’t web voor het project Ontmoetingsverhalen Schoonebeek. Elke Beekman is tekstschrijver en legde de verhalen van de mensen vast.

Ellen Kroeze: www.helderrood.nl
Elke Beekman: www.bureaubinnenwerk.com