Routepunt — 5

Zwembad de Slagen - Dames trimclub

De discolampen gaan aan, badjuffrouw Karin installeert zich aan de rand van het zwembad. “OK dames, niet te dicht bij elkaar, want we gaan boksen! Lange armen door het water, houd vol! Eèèèeèn…. Dubbel tempo, kom op!” Al meer dan dertig jaar zwemmen de vrouwen van het trimclubje iedere week in zwembad De Slagen. In piektijden waren er meer dan 25 deelnemers, nu blijft de teller steken op een vrouw of tien. Eén keer deed er een man mee, maar die was verdwaald, bleek later.

Het seizoen wordt altijd gezellig afgesloten, samen met de badjuffrouwen Karin, Carolien, Margrieta en badmeester Henk. “Wij trakteren op gebak en één van hen maakt een mooi gedicht. Soms proberen we hen in het water te duwen. Dat valt niet mee, want dat laten ze zo maar niet gebeuren natuurlijk! We hebben ook wel eens een enveloppe met geld in het water gegooid. De hele bodem lag bezaaid met muntjes, die moesten ze toen zelf opduiken.”

De vrouwen hebben in de loop der jaren heel wat meegemaakt met elkaar. “We zijn een hechte groep. Als iemand niet komt opdagen, bellen we of er iets aan de hand is. En als je ziek bent, krijg je een kaartje. Omzien naar elkaar, dat is belangrijk. We hopen dan ook dat het zwembad nog heel lang open blijft op deze plek.”

De jongste zwemster is 49, de oudste deelneemster maar liefst 92 en ook zij duikt nog steeds soepeltjes het water in. “Dat is het hè, het houdt je niet alleen fit, maar ook soepel. En je wordt er sterker van.” Tot volgende week!