Routepunt — G

Sporthal - De Bazuin

In de sporthal wordt natuurlijk gesport, maar het is ook de plek waar Muziekvereniging De Bazuin regelmatig te vinden is. Bijvoorbeeld vanwege hun jaarlijks concert, maar ook het Oktoberfest dat ze samen met Volleybalvereniging Thriantha organiseren. De eerste editie in 2016 was een groot succes. Bezoekers gaven massaal gehoor aan de oproep om in Lederhosen en Dirndls te komen, vertellen Geert en Ada Heegen. “Dat hadden we echt niet verwacht. En vanaf de eerste toon was het feest!”
Ada en Geert leerden elkaar begin jaren tachtig bij De Bazuin kennen. Ada begon bij de Majorettes, Geert op de kleine trom. Nu spelen ze allebei melodisch slagwerk, zoals vibrafoon, xylofoon, marimba en Marching Bells. Ook dochter Ilonka en zoon Jorn zijn lid, maar zij kozen voor de trompet. “Ik
wilde wat anders dan mijn ouders”, zegt Ilonka. En omdat zijn grote zus trompet deed, koos Jorn daar ook voor. Dan kon ze hem helpen als dat zo uitkwam.

De Bazuin bestaat al meer dan 80 jaar. Op het repertoire staat klassieke muziek, maar ook nummers van DJ Avicii. “Die klassieke stukken zijn niet echt mijn ding”, zegt Ilonka. “Maar het gaat vooral om het samen spelen van de muziek.” Jorn is het met haar eens. “Als dat lukt, dan voelt dat gewoon fijn!”
Repetities en optredens kosten tijd, maar je krijgt er veel voor terug, vindt de familie Heegen. “Gezelligheid, voldoening en plezier”, vat Geert het samen. “Je maakt veel mee samen, dat schept een band.” Hoe lang de kinderen nog lid blijven, is afwachten. “Als ik straks ver weg ga
studeren, zal het lastig worden”, zegt Ilonka. “Maar wat ik hier geleerd heb, pakt niemand me meer af.”