Mixed media workshops

Naast het verzamelen en vastleggen van de verhalen, gingen de vertellers ook creatief aan de slag. Onder begeleiding van kunstenaars Ellen Kroeze en Dick Lubbersen hebben ze vrijwel allemaal hun eigen verhaal verbeeld in de vorm van een kunstwerk. De basis was een foto die te maken had met het verhaal. Daarnaast gebruikten de deelnemers verf, kwasten, rollers, sjablonen, stempels en meer.

Ervaring op creatief gebied was niet vereist, maar van te voren hadden sommige deelnemers zo hun twijfels over het eindresultaat. “Ik ben helemaal niet creatief!”, is een zin die we vaak gehoord hebben. Volstrekt onterecht, zo bleek, want deze mixed-media-techniek leverde fantastische kunstwerken op. Alle schilderijen zijn te zien in ’t Aole Gemientehoes.

Nieuwe ontmoetingen
Maar de workshops leverden nog veel meer op. Het waren heel gezellige bijeenkomsten, die leidden tot nieuwe ontmoetingen en verbindingen tussen de deelnemers. Sommige mensen schudden elkaar hier voor het eerst de hand, terwijl ze al decennia lang bij elkaar in het dorp wonen. En het werd al snel duidelijk dat niet iedereen alle verhalen kende. De schilderijen vormden zo aanleiding voor levendige gesprekken over vroeger en nu. Ook op deze manier zijn verhalen gedeeld en kwamen nieuwe ontmoetingen tot stand. Het was prachtig om mee te maken.