Ga naar de inhoud

Ontmoetingsverhalen Emmerhout geopend

Vrijdag 5 juni is, na Schoonebeek, het project ‘Ontmoetingsverhalen Emmerhout’ geopend. ‘Ontmoetingsverhalen Emmerhout’ is een bijzondere manier om de wijk te ontdekken.  Aan de hand van persoonlijke verhalen van inwoners van de wijk zijn twee wandelroutes gemaakt die voor iedereen togankelijk is.

De wandelingen kun je volgen met een routekaart en met een smartphone. Op de routebordjes onderweg staan QR codes die je kunt scannen. Vervolgens kom je uit op de website www.ontmoetingsverhalenemmen.nl en wordt het verhaal wat betrekking heeft op de plek waar je staat verteld. De verhalen kun je ook lezen in het boek.

Participatie van inwoners in hun wijk is heel belangrijk. De slogan van Emmerhout is dan ook ‘Jouw wijk, jij mag het zeggen!’. Een creatieve manier voor meer verbinding en begrip. Via deze weg leren inwoners elkaar en elkaars verhalen kennen.

Behalve het delen van de verhalen hebben de deelnemers door middel van een workshop kennis gemaakt met schidleren.Voor sommigen was dit de eerste keer. En als je ontdekt dat dit best lukt is dat een mooie ervaring.Dit project brengt ook jong en oud samen. De jongeren in de wijk maken laagdrempelig kennis met inspirerende verhalen van de oudere generatie. Kunst& cultuur zet aan tot denken en verbindt”, aldus Ugbaad Hassen Kilinçci gemeenteraadslid van de gemeente Emmen die het project opende.

Wilt u de routes lopen dan kunt u bij de wijkwijzer een boekje kopen voor € 10.00. Hierin staan de verhalen die bij de route horen. U kan ook uw smartphone gebruiken waarop u een QR lezer moet installeren, maar als dat niet lukt is er ook een papieren routekaart. Een beschrijving  en gebruiksaanwijzing  voor het gebruik van de QR code zit ook bij het boekje. Ontmoetingsverhalen Emmerhout is een project van De Kunstbeweging in opdracht van de gemeente Emmen in het kader van Age Friendly Cultural City.