Ga naar de inhoud

Ontmoetingsverhalen in Schoonebeek

Met Ontmoetingsverhalen in Schoonebeek willen we een mooie en afwisselende route in en om Schoonebeek opstellen die je kunt wandelen of (duo-)fietsen.

Op verschillende plekken langs de route vertellen inwoners hun persoonlijke verhaal of een verhaal/ anekdote van vroeger die kenmerkend was voor deze plek. Wat deden ze daar, wie ontmoetten ze, wat gebeurde er? Deze persoonlijke herinnering koppelen we aan de historie van de plek, waarbij we ook steeds een bruggetje willen slaan naar het heden. De verhalen beluister je via een app die je kunt downloaden op je telefoon.

Veel gesprekken en verhalen
Vanaf december hebben we al aardig wat inwoners gesproken. Het was ons al snel duidelijk dat Schoonebeek veel (historische) plekken heeft waar een mooi verhaal bij hoort! We hebben al een aardige lijst met onderwerpen die in aanmerking komen voor een verhaal op de route, zoals het voormalig ontspanningscentrum de Boo, het Kloosterbosje, de Luchtwachttoren, de haven, jongerensoos Goeroe, de voetbalclub, de zandstrooiboerderij en slager Veldkamp met zijn grote koelcel.

Maar we zijn nog lang niet klaar. De komende tijd staan nog meer gesprekken in de agenda. En als u nog een bijzondere, ontroerende of juist grappige herinnering aan een bepaalde plek in het dorp heeft, komen we graag met u in contact. Want waar kreeg jij je eerste zoen of waar haalde je vroeger kattenkwaad uit met je vrienden? Ook belevenissen van jongeren zijn van harte welkom!