Ontmoetingsverhalen

Ontmoetingsverhalen Emmen
brengt jouw buurt samen.

— Deelnemers

Om zo veel mogelijk verschillende verhalen en herinneringen te verzamelen, is er plaats voor tien jongeren van 13-30 jaar oud en tien actieve 50-plussers. Heb je niet het allerbeste verhaal, maar doe je wel graag mee? We zijn niet alleen op zoek naar verhalenvertellers, maar ook naar deelnemers die enthousiast meehelpen met het maken van de route. Zo is er voor iedereen een plek binnen Ontmoetingsverhalen Emmen. Door de wijk te bespreken en verschillende groepen met elkaar in contact te laten komen, creëren we samen een creatieve route voor iedereen.

Ontmoetingsverhalen Emmen
maakt jouw buurt levendig.

— Jong en oud

We gaan met twee verschillende doelgroepen om tafel zitten; jongeren en ouderen. Door met elkaar ervaringen uit te wisselen over de wijk en de cultuur van de buurt te herbeleven, krijgt iedereen een andere blik op zijn of haar vertrouwde omgeving. We maken dus niet alleen een unieke route op basis van de verschillende verhalen, maar vergroten ook de sociale contacten en banden binnen de wijk.

Ontmoetingsverhalen Emmen
maakt jouw buurt actief.

— Wandelaars

De route is voor iedereen binnen, maar ook buiten de buurt. Nieuwe bewoners, ouderen in zorgcentra, toeristen, gezinnen, familie die de wijk bezoekt of andere mensen die je kent. Iedereen kan en mag meelopen. Wandel de route aan de hand van je mobiele telefoon of print de kaart uit en luister naar de audiobestanden via de website op je smartphone.