Ga naar de inhoud

Routepunt D | De straatnamen

Emmerhout werd gebouwd in een beboste omgeving. De uitgang “straat” past niet bij een bos, waardoor gekozen is om een zestal wegen in de wijk lanen te noemen. Alle wegen zijn vernoemd naar oude Drentse bossen en één Gronings bos.

Op dit punt van de route bent u in de buurt van de Laan van de Bork, de Laan van de Eekharst en de Laan van de Marel. Ook kunt u misschien al de Kievitsval zien, de hoge flat aan het begin van de Laan van de Eekharst. Hieronder leest u waar deze namen vandaan komen.

Er is een snelle en langzame wandelgroep. Iedere groep loopt een uur in en om Emmerhout, dat is zo´n vijf kilometer. Het komt altijd aardig uit. Het rolstoelpad door het bos is altijd mooi droog. En het kabouterpad, dat is ook erg leuk.

De namen van de lanen
• Laan van de Bork verwijst naar het bos ´De Oude Bork´, een meer dan 200 jaar oud bos nabij de voormalige havezate Oldegaerde in Dwingeloo.
• Laan van de Marel verwijst naar ‘Marel’, de naam van een klein bos ten zuiden van Drouwen, tussen de N34 en de Borgerderweg.
• Laan van de Eekharst is genoemd naar de Eekharst, een perceel in de Emmerdennen. Het is niet bekend waar dit perceel lag.

Flatgebouw De Kievitsval
De hoge flat aan het begin van de Laan van de Eekharst heet De Kievitsval. Vroeger lag er hier een vennetje met die naam.