Ga naar de inhoud

Routepunt C | Vanaf de eerste dag een succes!

Iedere dinsdag om 09.30 uur vertrekt de wandelgroep vanaf Pand 88. Marietje Soenveld is het aanspreekpunt voor deze wekelijkse activiteit door en om Emmerhout.

“De eerste keer dacht ik: ‘dat wordt niks, ik sta er vast helemaal alleen en ben er zo weer vanaf’. Maar er stond toch één mevrouw, dat was Lommie Cruijff. Vier weken liepen we met z’n tweeën, maar na een artikel in de wijknieuwsbrief groeide de groep. Nu doen soms wel 19 mensen mee.

Er is een snelle en langzame wandelgroep. Iedere groep loopt een uur in en om Emmerhout, dat is zo´n vijf kilometer. Het komt altijd aardig uit. Het rolstoelpad door het bos is altijd mooi droog. En het kabouterpad, dat is ook erg leuk.

Twee dames uit Emmercompascuum bedenken de routes. Eén van hen loopt voorop, de ander aan het eind. Soms ben je zo aan de klep, dan weet je niet eens waar je langs bent gelopen. Na afloop drinken we samen een kopje koffie. Dat is ook zo leuk, dat sociale. Er zit niks bij wat moet.

We wandelen nooit in vaste duo’s. Als je weet dat iemand met vakantie is geweest, dan ga je er even naast lopen om te vragen hoe het is. Soms nemen wandelaars visite mee, of de kleinkinderen. Het is allemaal heel vrijblijvend, maar leden van de vaste kern laten het vaak wel even weten als ze er niet bij zijn. En als iemand ziek is, stuur ik namens de groep een kaartje.

Met een groep van zes vrouwen gaan we ook wel eens samen eten. We kennen elkaar van het wandelen, we zijn allemaal weduwe. Daar heb je het dan over onder het koffiedrinken na het wandelen. Zo is het gekomen.